ODRŽANA MANIFESTACIJA "DANI ZIME NA KOZARI 2014"

dani zime mrakovica 124Privredno-turistička manifestacija "Dani zime na Kozari" održana je proteklog vikenda, a na jučerašnjoj centralnoj manifestaciji učenici Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” iz Kozarske Dubice ponijeli su titulu najboljeg takmičara u sportskim disciplinama.
Otvaranju "Dana zime na Kozari" prisustvovali su predstavnici opštine Dani zime sl. za sajt 2 2014Kozarska Dubica, ministar trgovine i turizma Republike Srpske Maida Ibrišagić-Hristić i ministar uprave i lokalne samouprave Srpske Lejla Rešić, te gradonačelnik Prijedora i načelnici više potkozarskih opština.
Ove delegacije su položile vijence na spomen-obilježje žrtvama palim na Kozari, nakon čega je uslijedio takmičarski dio.
Mile Zlojutro načelnik opštine Kozarska Dubica koji je na manifestaciji prisustvovao sa predsjednikom i potpredsjednikom SO Nebojšom Milovčevićem i Nenadom Ličaninom rekao je da je ovo značajan događaj na kojem potkozarske opštine i gradovi mogu da pokažu svoje privredno-turističke potencijale, te učestvuju u zabavnim i sportskim takmičenjima.
Dani zime-foto za sajt 2014 3“Našu opštinu su na osmoj po redu manifestaciji predstavljale sportske ekipe-učenici Srednje mješovite škole “Nikola Tesla”, Odred izviđača “Moštanica” koji je učestvovao u takmičenju pripremanja paprikaša, a domaće proizvode, vino, likere, rakiju, med i rukotvorine na štandu Turističke organizacije izložili su Seosko domaćinstvo “Banjac”, Porodično gazdinstvo “Drobnjak”, Gajić i KUD “Knešpolje, koje je učestvovalo i u programu”, rekao je Zlojutro.
Manifestaciju je, takođe, posjetio SDS-ov poslanik u Narodnoj skupštini iz Kozarske Dubice Darko Banjac, koji je obišao takmičare i štandove na kojima su prezentovani domaći proizvodi. foto d.zime 3 sajtOn je naglasio da pored privredno-turističkog ova planina ima poseban istorijski značaj za građane Potkozarja i šire.
Na Kozari je ovom priliko bilo više od 4.000 posjetilaca, a među takmičarima su bile ekipe iz Prijedora, Banjaluke, Kozarske Dubice, Maslovara, Gradiške, Oštre Luke, Kostajnice i Bijeljine.
Na 20-ak štandova bili su izloženi razni domaći proizvodi i rukotvorine, od vina, likera, rakije, preko meda i drugih pčelinjih proizvoda, do ručnih radova i suvenira iz svih krajeva Potkozarja.
KUD Knespolje Dani zime 2014“Danima zime na Kozari" su prethodili planinarski marš i ski-takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola.
Kako na Kozari juče nije bilo snijega, izostale su zimske igre, a sportske ekipe su se takmičile u trčanju parova vezanih nogu, gađanju piramide, navlačenju konopca, štafeti "tune" i trčanju u vrećama.
Tri najbolje plasirane sportske ekipe dobile su novčane nagrade od 250 KM, 150 KM i 100 KM dok su tri najbolja kuvara dobila poklon-pakete Udruženja "Promotur", prvi među njima kotlić, a svih devet gastro takmičarskih ekipa dobile su po stotinu maraka za nabavku namirnica.
Dani zime foto 6 sajtOrganizatori manifestacije su bili grad Prijedor i Turistička organizacija Prijedor, a suorganizatori turističke organizacije grada Banjaluka i opštine Kozarska Dubica, Gradiška, Oštra Luka i Nacionalni park "Kozara".
Pokrovitelji "Dana zime na Kozari 2014" bili su grad Prijedor, Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpkse i Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Srpske.
 
Facebook Image
Pretraga
Nostalgija
Na programu Dub radija emisija "Nostalgija" posvećena našim ljudima u dijaspori svakog četvrtka od 19:30 do 21:00 čas.

Vaše mejlove možete slati na: nostalgijadubradio
@gmail.com
Anketa
Koji je vaš omiljeni sport?
 
Trenutno na strani
Trenutno aktivnih Gostiju: 9